Bodi ponosen/ponosna na svoje telo!

BODI PONOSEN/PONOSNA NA SVOJE TELO!

Tvoje telo je čudež narave! Vsak dan se trudi in deluje v tvojo korist, ne glede na to, kako nanj gledaš ti. V času odraščanja se marsikdo znajde v primežu negativnih misli o svojem telesu. Ta članek objavljamo za to, da te spomnimo, kako pomembno je, da si ponosen_a na svoje telo in da ga (končno) začneš sprejemati takšnega, kot je.

Kaj pomeni biti “ponosen/ponosna” na svoje telo?

Pozitivna samopodoba ne pomeni nujno tega, da se ves čas počutiš kot supermodel ali vrhunski športnik. Prav tako ne pomeni, da moraš biti popolnoma zadovoljen_na s svojim videzom v vsakem trenutku. Biti ponosen_na na svoje telo pomeni, da ga ceniš takšnega, kot je, in da ga spoštuješ za vse, kar ti omogoča.

Kako graditi pozitivno samopodobo?

Telo je (in vselej bo!) tvoj zvesti spremljevalec skozi življenje. Ne glede na to, ali te vodi skozi naporno delo, zabava s smehom, objema v času žalosti ali ti omogoča, da se premikaš po svetu, je telo vredno spoštovanja. In skrbi. Da ti bo šlo oboje lažje od rok/misli, sledi nekaj bolj ali manj konkretnim nasvetom KOR-NETa.

  1. Začni s sprejetjem sebe takšne_ga, kot si. Nihče ni popoln. In to je okej! Namesto dase osredotočaš na svoje pomanjkljivosti, razmisli o svojih močnih točkah in unikatnihlastnostih. In, prosimo, ne primerjaj se s supermodeli na Instagramu. #nofilter
  2. Pomembno je, da (p)ostaneš pozoren_na na negativne občutke v odnosu dosvojega telesa. Ko jih prepoznaš, jih poskusi nadomestiti s pozitivnim izjavami/mislimi,denimo takrat, ko se pogledaš v ogledalo ali ko s prijatelji_cami naredite selfie.
  3. Skrb za telo, redna telesna aktivnost in zdrava prehrana niso pomembne le zafizično zdravje, ampak tudi za duševno počutje. Skrb za telo je pomemben gradnikpozitivne samopodobe.
  4. Sprejmi svojo edinstvenost! Ne poskušaj biti nekdo drug. Vsak od nas je edinstven into je tisto, kar nas naredi posebne.
  5. Za konec še nekaj o družbi, s katero se obdajamo. Dobro je, da čim več časapreživljamo z “dobrimi” ljudmi, ki nam nudijo podporo in s katerimi lahko delimosvoje občutke in misli. Ne pozabi, da je pogovor pogosto lahko tudi odgovor.

Povzamimo. Ponos na lastno telo je pomemben del pozitivne samopodobe in samospoštovanja. Telo je tvoj najboljši prijatelj, zato ga ceni, spoštujt in neguj. Sprejmi svojo edinstvenost, postani pozoren_a na svoje misli ter skrbi zanj. In, ne nazadnje, nauči se ljubiti takšnega_o, kot si.