ERASMUS ZA MLADE PODJETNIKE

Medtem ko je Erasmus+ izmenjava študentov že dobro poznana, pa je manj znana Erasmus izmenjava za mlade podjetnike. V tem prispevku ti bomo predstavili, kaj to je, kako poteka in kakšne koristi ti lahko prinese.

ERASMUS ZA MLADE PODJETNIKE

Medtem ko je Erasmus+ izmenjava študentov že dobro poznana, pa je manj znana Erasmus izmenjava za mlade podjetnike. V tem prispevku ti bomo predstavili, kaj to je, kako poteka in kakšne koristi ti lahko prinese.

Erasmus za mlade podjetnike je mednarodni program izmenjave, ki omogoča mladim in nadebudnim podjetnikom priložnost, da se učijo od izkušenih kolegov, ki vodijo mala podjetja v drugih sodelujočih državah.

Kdo lahko sodeluje v programu?

  • Novi podjetniki, ki načrtujejo oblikovanje lastnega podjetja ali so podjetje ustanovili v zadnjih treh letih,
  • izkušeni podjetniki, ki so lastniki ali direktorji malih ali srednje velikih podjetij v eni od sodelujočih držav.

Kakšne koristi prinaša udeležencem sodelovanje v programu?

Program ponuja veliko priložnosti za pridobivanje novih znanj in izkušenj, razvijanje novih poslovnih idej in širjenje mreže poslovnih stikov. Poleg tega je izmenjava odlična priložnost za izmenjavo znanja in izkušenj z drugimi podjetniki iz različnih držav ter spoznavanje novih kultur in načinov dela.

Izmenjava za mlade podjetnike ima tudi veliko koristi za mentorje. Izkušenim podjetnikom omogoča pridobivanje novih perspektiv in idej, izmenjavo izkušenj s podjetniki iz drugih držav ter možnost za vzpostavitev novih poslovnih stikov. Poleg tega mentorji lahko pridobijo nove spretnosti pri delu z mladimi podjetniki in prispevajo k razvoju podjetniškega okolja v Evropi.

Kje dobim več informacij?

Več informacij glede pristopa k prijavi v program Erasmus za mlade podjetnike je dostopnih na uradni spletni strani programa Erasmus ter na spletni strani projekta “OPEN EYE”, v katerem sodeluje Univerza na Primorskem, ki že 10 let deluje kot posredniška organizacija programa in omogoča mladim ali bodočim podjetnikom sofinanciranje usposabljanj pri izkušenih podjetnikih v tujini.

Erasmus izmenjava za mlade podjetnike je torej odlična priložnost za mlade podjetnike, ki želijo razviti svoje poslovne ideje, pridobiti nove izkušnje in spoznati nove poslovne kulture. Hkrati pa je program tudi odlična priložnost za izkušene podjetnike, ki želijo deliti svoje izkušnje in znanje z mladimi podjetniki ter se učiti od njih.

Če si mladi podjetnik in si želiš pridobiti nove izkušnje in znanja ter razširiti svoje poslovanje v tujino, potem je Erasmus izmenjava za mlade podjetnike prava izbira za tebe. Poišči si primernega mentorja v tujini, prijavi se na program in se odpravi na nepozabno izkušnjo, ki ti bo odprla vrata do novih poslovnih priložnosti in uspeha.