Fotr, kk pa š’to nardim?

Mladi se vedno manj zanimajo za vsakodnevne izzive, saj svoj čas raje preživijo za raznimi ekrani. Znanja, ki so že od nekdaj prehajala iz roda v rod sedaj izginjajo, saj mladi nimajo interesa po učenju in tako  potrebujejo pomoč tudi za vsakdanje veščine, kot so menjava gume in pranje perila.

Nekateri pa žal nimajo nikogar, ki bi jih teh veščin naučil. S tem se je soočil Rob Kenney, ki je pri 12 letih izgubil očeta. Skozi življenje se je sam naučil kako skrbeti za dom in to znanje sedaj prenaša na svoja otroka. Hčerka mu je svetovala, naj ustvari YouTube kanal in s tem pomaga tudi drugim po svetu. 

Leta 2020 je ustvaril kanal Dad, how do I?, ki ima trenutno 4, 8 milijonov naročnikov in vsebuje 299 videoposnetkov. Za ogled je priporočljivo vsaj osnovno znanje angleščine.

Sami videoposnetki so zanimivi in poučni – Rob se, kot se za pravega fotra spodobi, pogosto pošali in pove kakšen »Dad joke«. Nato prične z delom in vsak korak razloži na preprost in razumljiv način. Svoje gledalce nauči kako zavezati kravato, skrbeti za avto, popravljati hišo, kuhati in še mnoge druge uporabne stvari.

Hitro preveri, kaj vse lahko najdeš na njegovem kanalu!